2. etape Rostock-Waren (Müritz), 113km, tirsdag d. 15. juli

2. etape Rostock-Waren (Müritz), 113km, tirsdag d. 15. juli
16.07.2014
Posted by
Cykelklubben 1905

Cykelklubben 1905

Andreas Otto, Carl, Simon, Rasmus og Pernille

Vi er 5 venner fra København med passion for cykler og livet set fra sadlen med vind i håret. Sponsoreret af Cyklistforbundet, Østdansk Turisme, Thule og Madison bruger vi 4 dage i vores sommerferie på at cykle fra København til Berlin. Vi er motionscyklister med forskellig baggrund og forskellige cykler: 3 kører Genesis cross bike og 2 kører på racer. Udover vores gode venskab har vi lysten til aktiv ferie og friheden på cykel i hinandens selskab tilfælles.

Det er vores plan at køre ruten fra København-Gedser direkte og ellers følge etaperne på dette websitem ned gennem Tyskland til vi rammer Berlin.

-----

Efter en god nat søvn mødes vi til en god morgenbuffet på Die Kleine Sonne, der har et bredt udvalg til en hver smag. Især croissanterne kan anbefales! Vi klargører vores cykler, får monteret taskerne og alt det andet gear, som vi allerede er rutinerede i. Vi er forundrede over der ingen cykelpumpe er på cykel-hotellet. Vi har selv rejse-venlige pumper med, men til så lange ture med oppakning er det vigtigt vi får det korrekte lufttryk i dækkene og vi kunne godt bruge en ordentlig pumpe. Vi bruger desværre en del og ærgerlig tid på at finde en cykelshop og i vores søgen, reddes vi heldigvis af en venlig tysk mand på cykel, som guider os til en cykelshop med pumpe. Her møder vi et dansk par på cykel med ét barn i anhænger, der også cykler København-Berlin. De har kørt turen op til flee gange og bor i telt på campingpladser. Vi vil rigtig gerne snakke mere, men vi må afsted.

Omkring kl 11.00 er vi i sadlen godt på vej ud af Rostock. Vi finder let ud af Rostock via skiltningen, men efter ca 20 km overser vi et skilt eller to og vi kommer lidt på afveje. Vores medbragte GPS får os tilbage på sporet og resulterer i at vi har afkortet ruten med ca. 30 km. Det gør os ikke noget :-) Resten af etapen følger vi de grønne Kopenhagen-Berlin skilte og kommer ud på gode cykelstier i naturskønne områder, hvor vi er godt oppe i fart.

Vi kører målrettet efter at spise frokost ved badesøen på Strandhaus Am Inselsee i Güstrow, hvor vi får en dukkert og en 5-stjernet pizza på den tilhørende restaurant. Et super lækkert sted, der klart kan anbefales.

Efter et par timers frokostpause er vi igen i sadlen og følger fortsat skiltningen. Det er en smuk tur forbi marker og gennem skove og især ét specfikt stykke gennem en skov giver os alle kuldegysninger og vi oplever den ultimative frihed, som er meningen med hele turen.

Turen byder på lidt af det hele og senere møder vi desværre også en lang strækning på grusvej med mange sten, som ikke er egnet til racere på tynde dæk. Det er ikke umuligt, men noget man lige skal være forberedt på og tager tid idet man, på tynde dæk og med oppakning, skal helt ned i fart.

Cyklister er et smilende folkefærd og vi møder flere på vores vej. Uanset alder, cykel og fart er det kutyme at hilse med et nik eller et hej, og det skaber god stemning ude på ruterne. Vi møder mange på EL-cykler, hvilket der også er en god mulighed for på etaperne, idet mange POI'er (points of interests på kortet) har EL-lader stationer. Vi møder en gruppe unge danskere på almindelige cykler der har begivet sig ud på samme tur som os, dog over en længere periode. De har købt kort-og rutebogen som også anbefales på dette site, og det hjælper dem med at kortlægge hvilke stier er af asfalt og grus. De er bl.a. på en liggecykel med oppakning, så gode stier er ekstra vigtigt for dem.

De sidste 14 km til Waren (Müritz) går fint ud af en hovedvej med cykelsti og vi ankommer smertefrit til Hotel Zwischen Den Seen, der straks er klar til at servere os en kold øl. Vi tjekker vores dæk for sten mens vi nyder kolde øl i hotellets have og glæder os over endnu en god dag i sadlen. Denne gang i skinnende sol og uden vind.

Efter check in og diverse går vi 10 minutter ned til byen og finder en klassisk tysk restaurant ved havnen. Vi får et velfortjent måltid, hviler stængerne og glæder os til i morgen.

previous
next

Comments

Comment by
Paul
Date
16.07.2014

Hej,
i enjoy reading (an dunderstanding danish is much easier for me than to write or speak it myself unfortunately) about your trip very much.
As i have cycled the tour in both directions myself i would say: you guys are really fast. Enjoy the good weather and iam looking forward to read more from you. best wishes. Paul

Comment by
Anne
Date
16.07.2014

Hej alle sammen, skøn læsning! Det lyder så dejligt smukt og nemt. Som om jeg sagtens kunne være cyklet med med Buster bagpå:) Men I har også ømme stænger ik!?!?:) fortsat rigtig god tur, glæder mig til at læse mere.