3 souvenirs man kan tage med hjem fra Berlin

3 souvenirs man kan tage med hjem fra Berlin
22.09.2016
Posted by
Rasmus Nielsen

Berlin er en fatastisk by og især kvarteret Kreuzberg er et besøg værd. Her kan man opleve resterne af det gamle '60'er oprør som brød ud i store dele af Europa og for en tid satte verden på den anden ende.
Jeg har selv været i Berlin mange gange og selvfølgelig på cykel. Det beyder at det kan være svært at få souvenirs med hjem, men der er heldigvis nogle som egner sig ganske fint til en cykeltur. Her kommer min personlige top 3

1: Tøj
Tyskland er fuld af diverse modehuse og man skal være ualmindelig uheldig for ikke at finde noget man kan lide. Hvis man cykler kan man ofte godt få plads i tasken til et par T-shirts især hvis man har slidt nogle af sine gamle op undervejs på turen.

2: Lysestager
En anden ting som jeg er faldet over mange gange i Tyskland og ikke mindst i Berlin er deres store udvalg af lækkert og stilrent boligtilbegør. Her er især lysestagerne elegante. Tyskerne har på mange måder samme preferencer som os for det simple men stilrene design. Dertil fås de i alle størrelser og tykkelser så man kan også godt finde nogen at putte i sin rygsæk. Hvis du gerne vil have nogle tysk-inspirerede lysestager kan du finde det på denne side: http://color-lys.eu/

3: Bøger
En tredje ting som Tyskland er rigt på er litteratur. Hvor franskmændende reagerede i 15- og 1600-tallet så har tyskerne i de sidste 200 år været de dominerede kræfter indenfor litteratur og ikke mindst filosofi sammen med englændenerne. I Berlin er de rigtigt glade for små folde bøer så hvis man vil have en god bog med hjem er Berlin det helt rette sted at gøre holdt.