Hold dig sund og aktiv i sommerferien

Hold dig sund og aktiv i sommerferien
13.07.2016
Posted by
Meinke

Jeg formoder, at der er rigtigt mange aktive brugere herinde, der holder sommerferie i øjeblikket. Der er intet bedre end en god og tiltrængt ferie, men det behøves ikke være ensbetydende med, at man nødvendigvis skal fylde sig med usunde sager - og kvitte træningen fuldstændigt. Derimod kan man med fordel holde sig sund og aktiv i sommerferien. Det forsøger jeg i hvert selv og gøre, og det kan jeg også anbefale andre at gøre.

- Sådan holder jeg mig sund i sommerperioden

Jeg er måske en af de få danskere, der ikke fylder mig med grillpølser, fadøl og chips i sommerferien. Det er ingen hemmelighed, at jeg har en sød tand, men jeg forsøger alligevel at finde et sundt alternativ til de usunde mad- og drikkevarer. Jeg foretrækker f.eks. at drikke et glas friskpresset juice i stedet for at drikke et glas cola eller saftevand. I den forbindelse har jeg stor glæde af min saftpresser, som har fulgt mig i 3-4 år efterhånden. En god saftpresser kan købes til omkring 800-1000 kr., hvilket er penge, der er givet godt ud, hvis du spørger mig. Du kan finde den helt rigtige saftpresser på følgende link: http://saftpresseren.dk/

Jeg vil gerne indrømme, at jeg indtager flere kalorier i sommerferien end normalt.. Dog forsøger jeg alligevel at holde mig under min fastlagte grænse på 3000 kalorier dagligt. Er du også bevidst om, hvad du indtager af mad og drikkevarer i løbet af dagen, så risikerer du ikke at tage alt for meget på i sommerperioden.

- Hold fast i dine træningsrutiner

Jeg har aldrig forstået, hvorfor der er nogen, der slipper alle sine træningsrutiner i sommerferien. Der skal selvfølgelig være tid og plads til afslapning, men er man dedikeret nok til sin træning, så bør man også holde fast i det - også i sommerperioden. Løber du normalt 4-5 gange om ugen, så vil det ikke være hensigtsmæssigt, hvis du kun løber 1-2 gange om ugen i din sommerferie. Det vil i hvert fald betyde, at du går på kompromis med din træning, og du vil have svært ved at komme op på samme høje niveau igen.

- Forkæl dig selv

Holder du dig sund og aktiv i sommerferien, så skal du selvfølgelig forkæle dig selv. Dog bør du naturligvis ikke forkæle dig selv med søde sager, da det ikke vil medføre noget positivt. Personligt køber jeg altid en lille gave til mig selv, hvis jeg har gjort det godt med min træning og kost i en længere periode. Senest købte jeg et HAY bakkebord ( det her: http://designtop.dk/hay-bakkebord/ ), som jeg faktisk er gået hen og blevet rigtigt glad for.

Du ønskes en rigtig dejlig (og aktiv) sommerferie herfra :-)