Hvad skal jeg drikke under cykling?

Hvad skal jeg drikke under cykling?
25.04.2019
Posted by
Karsen Mikkelsen

Hvis du cykler lange ture, så er det vigtigt, du sørger for at holde sig selv hydreret. Holder du ikke dig selv hydreret, så vil dit energiniveau falde i løbet af cykelturen. Derfor er det vigtigt at du altid har godt med væske med, når du cykler. Det gør sig gældende, hvad end du er motions- eller konkurrencecyklist.
Der findes dog flere forskellige ting, du kan drikke under en cykeltur. De fleste vælger blot at medbringe en eller flere flasker vand. Det skyldes enten deres ønske om blot at holde sig til vand, mens andre ganske enkelt gør det som følge af, at de tror, de ikke har muligheder. Sidstnævnte er dog ikke korrekt.

- Vælg drikkevarer, der giver dig mere energi

Det er en god idé at medbringe noget at drikke, der kan give dig energi. Vand er også altid en god idé at have med, men andet kan dog også bruges. Der er f.eks. mange, der vælger at tage High5-energidrik med. Det er en drik, der giver dig et skud energi, når du har brug for det – og er meget populært blandt cyklister.
Der er dog også andre muligheder, du bør overveje i denne sammenhæng. En oplagt mulighed er en skøn juice, der indeholder næring og energi. Det kan du selv klare på en frugtpresser derhjemme. Har du ikke en sådan køkkenmaskine, så er det på tide at investere i en <a href="https://saftpresseren.dk/frugtpresser-test" target="_blank">frugtpresser i høj kvalitet</a>.

- Sørg for at drikke regelmæssigt

Det er vigtigt, at du drikker regelmæssigt. Det er ikke nok blot at drikke, når du bliver tørstig. Du skal i stedet gøre det fra start af, så du ikke når til et punkt, hvor du begynder at blive tørstig. Det gør sig gældende, uanset om du skal på en kort tur eller du har i sinde at cykle mere end 100 kilometer.
Der er mange, der begår den fejltagelse at de først begynder at indtage væske, når de bliver tørstige. Det er dog ikke nogen god idé. Det er nemlig for sent, hvis du først begynder at indtage væske, når du er tørstig. Det er nemlig et tegn på at du er dehydreret og derfor falder energiniveauet.

previous
next

Comment on the blogpost