Min erfaring: Sådan vinder man cykelløb

Min erfaring: Sådan vinder man cykelløb
20.07.2016
Posted by
Michael V

Det er nemmere sagt end gjort at vinde cykelløb. Ikke desto mindre kan du arbejde med mange forskellige tiltag, hvis du drømmer om at blive en endnu dygtigere cykelrytter. Jeg skriver denne artikel, fordi jeg gerne vil dele mine bedste tips og tricks med dig.

Effektiv og struktureret træning er et must

Du bliver ikke en dygtig cykellytter, hvis du ikke er villig til at træne hårdt. Ser du Tour De France, så kan du være sikker på, at alle de deltagende cykelryttere har trænet i mange tusinde timer for at nå dertil, hvor de er i dag. Selvom man kan være født med bedre gener end andre, så kommer man ikke langt uden træning.

Skal din træning gøre dig til en bedre cykelrytter, så skal træningen være effektiv og ikke mindst struktureret. I den anledning vil det selvfølgelig være en fordel, hvis du har en personlig træner, men det er ikke et must.

Personligt har jeg fået meget ud af at køre intervaller, hvor jeg virkelig udfordrer mig selv. Det skal gøre ondt, pulsen skal op, og sveden skal drive ned af dig – så ved du, at det er effektivt. Man kan træne mange forskellige intervaller – f.eks. spurter, så du bliver endnu dygtigere til at spurte. Du kan med fordel sammensætte et træningsprogram, hvor intervaller bør indgå. Jeg kan desuden anbefale, at du altid måler din makspuls, når du træner. Det kan du gøre med en simpel pulsmåler, som kan erhverves til en beskeden pris.

Gå aldrig ned på tøj og udstyr

Skal du vinde cykelløb, så skal du selvfølgelig også have det rigtige tøj og udstyr. Som cykelrytter har du måske oplevet, at det kan være dyrt at købe cykeltøj og cykeludstyr. Dog kan du sagtens spare penge, hvis du blot sørger for at handle på nettet. Du kan finde rabatkoder på http://www.coupii.com/dk/, hvor der f.eks. findes rabatkoder til Wupti(http://www.coupii.com/dk/wupti/), hvor du er garanteret en god handel på bl.a. GPS’er til cykler.

Selvom der er noget cykeludstyr, der kan virke overflødigt, så kan cykeludstyr faktisk have en stor indflydelse i sidste ende. Er dit cykeludstyr bedre end konkurrenternes, så kan det have direkte indflydelse på din placering. Har man blot et mindre indblik i cykelverdenen, vil man vide, at det ofte er marginalerne, der er afgørende. Først og fremmest skal du sørge for at have styr på alt det basale udstyr i form af cykel, cykelhjelm, cykelcomputer, drikkedunk m.v.

Få styr på din søvn og restitution

Søvn og restitution er ligeledes to vigtige nøgleord, hvis man gerne vil vinde cykelløb. Det er nemlig afgørende, at du både sørger for at sove og restituere tilstrækkeligt. Rammer du ikke den helt perfekte dagsform, så er det tvivlsomt, hvorvidt du vil blive belønnet med en guldmedalje.