Oplev den dansk-tyske grænse på cykel

Oplev den dansk-tyske grænse på cykel
25.05.2019
Posted by
Henrik Toft Søndergaard

På turen mellem København og Berlin er der masser af smukke og interessante steder at opleve på cykel. Det kan især være fristende at vælge ruter, som begiver sig gennem de lidt større byer. Men faktisk er der rigtig meget at vinde, ved at tænke i alternativer.

Den sønderjyske natur er utrolig smuk. Her finder du bølgende bakkedale, masser af skovområder, smukke bække og udsprungne marker. Til en cykelferie om sommeren er dette område altså helt perfekt. På ruten fra København til Berlin kan du derfor med fordel sætte tid af til at udforske den dansk-tyske grænse på to hjul.
Masser af kultur og historie

Områder omkring grænsen har desværre fået et lidt dårligt ry for at være kedeligt. De fleste stopper kun lige inden grænsen for at købe ind i grænsehandlerne, og så kører de videre.
Men udover den smukke natur, så er der faktisk rigtig meget at komme efter rent kulturelt og historisk. Det vil sige, at der er en række forskellige udflugtsmål, som I kan cykle direkte efter. Især er dette mål, der har noget med den danske og tyske historie at gøre.

- Besøg på Dybbøl Mølle
Dybbøl Mølle er et af de mest ikoniske vartegn for den danske historie, og udover den interessante baggrund ligger Møllen og det tilhørende museum også i et meget naturskønt område. Dybbøl Mølle var et af de steder, hvor det gik allermest hedt for sig under de slesvigske krige.
Dybbøl Mølle var for eksempel et centralt vartegn i forbindelse med krigen i 1864, en begivenhed, som de fleste danskere nok synes er spændende. Når I besøger møllen, kan I besøge det spændende museum og nogle af de andre vartegn i området.
Besøg Dannevirke

På den anden side af grænsen ligger et andet interessant monument, både historisk og rent naturmæssigt, nemlig Dannevirke. Dannevirke er et utrolig gammelt forsvarsværk, bygget af danskerne dengang Slesvig stadig var en del af det danske rige. Udover den fascinerende konstruktion og de mange års historie, har Dannevirke også været centrum for voldsomme slag – blandt andet også det i 1864.

- Slut af med en ginsmagning!
Når man har cyklet rundt og fyldt hovedet med kultur og historie, så trænger man til noget andet og lidt mere afslappende til at slutte ferien af på. Og få ting bringer jer så meget sammen som en god ginsmagning.
Ginsmagning rummer elementer, som alle kan lide. Her kan man smage på noget lækkert alkohol, der er afslappede rammer, og man kan få mulighed for at tale sammen. Ginsmagning kan I både dyrke som familie, par eller måske som teambuilding-øvelse. I kan tage udgangspunkt i den oversigt, <a href="https://oplevelsesgaverforalle.dk/ginsmagning">som vi fandt her</a>.

Comment on the blogpost