Sådan forbereder du dig til et cykelløb

Sådan forbereder du dig til et cykelløb
12.07.2016
Posted by
Michael

Jeg skriver dette blogindlæg, da jeg gerne vil fortælle lidt om, hvordan jeg forbereder mig til et cykelløb. I blogindlægget vil jeg dele mine bedste tips, som du forhåbentligt kan få glæde af, hvis du jævnligt deltager i cykelløb Jeg har efterhånden deltaget i rigtigt mange løb – omkring 15 vil jeg tro, så jeg har lidt erfaring at trække på.

-Find dit cykeludstyr frem senest 48 timer før et løb

Senest 48 timer før et cykelløb, sørger jeg for at finde alt mit cykeludstyr frem fra skabet. Jeg har valgt at samle alt mit cykeltøj og cykeludstyr i ét skab, så jeg hurtigt kan finde det frem, når jeg skal bruge det. Jeg vil meget gerne undgå at skulle stresse få timer før et cykelløb, så derfor forbereder jeg mig altid i god tid – altså senest 48 timer før.
Cykeltøj, cykelhjelm, drikkedunk, ekstra dæk, cykelpumpe og energibars er blot nogle af det, som jeg altid pakker ned, når jeg skal deltage i et cykelløb. I øjeblikket er jeg så privilegeret, at jeg ejer hele 3 cykelhjelme, så jeg bruger altid lidt tid på at beslutte, hvilken cykelhjelm jeg skal bruge til det pågældende løb. Du kan finde gode tips til valg af cykelhjelm her: http://testguro.dk/test-af-cykelhjelme/
Sørg for at slappe godt af

Skal du deltage i et cykelløb, og vil du gerne opnå fine resultater, så skal du sørge for at slappe godt af før løbet. Det er selvfølgelig nødvendigt at træne en masse op til et løb, men man bør undgå at cykle en lang tur dagen før et løb. Det er nemlig afgørende, at du har friske ben, der er parate til at gennemføre et cykelløb (med en god tid selvfølgelig)
Der findes mange måder at slappe af. Jeg ved, at der er rigtigt mange mennesker, der slapper af ved at ligge i sofaen og se en film. Personligt slapper jeg mere af ved at strikke (ja, mænd kan godt strikke). Jeg handler som regel garn hos http://rito.dk, da det er langt nemmere at handle på nettet frem for i en fysisk butik.

-Opvarmning er et must

Uanset hvor dygtig og rutineret en cykelrytter du er, så skal du selvfølgelig sørge for at varme op. Det vil være mest hensigtsmæssigt at lade opvarmningen foregå i et lavt tempo, hvor du ikke belaster dine muskler og led unødigt. Opvarmning er nødvendigt, da du hurtigt vil kunne komme til at døje med skader og træthed, hvis du ikke er tilstrækkelig varm i benene.

- Det var alt for mig for denne gang. Jeg ønsker dig en rigtig god tur!