Sørg for at træne coren til det lange cykelløb

Sørg for at træne coren til det lange cykelløb
08.08.2019
Posted by
Camilla V. Iversen

Til det lange cykelløb fristes mange til at mene at man kun skal bruge stærke ben og en god kondi. Det er langt fra sandt. Det er mindst lige så vigtigt at være stærk i resten af kroppen, som det er at være stærk i benene. Mange glemmer det, men faktisk er den vigtigste del af kroppen, man skal huske at træne, nemlig coren. Coremusklerne består af mavemuskler, både de lige og de tværgående, de lange rygmuskler samt de indre muskler i samme område.
Det er din core der sikrer din holdning, at du er fri for skader og den er en medvirkende faktor til din udholdenhed. Det er nemlig din krops kraftcenter og det er her meget af din energi dannes.
Derfor er det ikke lige meget at træne coren, det er mindst lige så vigtigt som at træne det at cykle. Det lærte jeg i al fald på https://cardiocode.dk/, hvor de har en ekspert omkring dette specifikke emne.

Hvilke øvelser for coren?

Hvis du gerne vil i gang med at træne din core, men ikke ved hvor du skal starte kommer her nogle øvelser du kan bruge.
Mavebøjninger og rygbøjninger: Ved mavebøjninger træner du nogle af de store muskler i din core. Du lægger dig på ryggen på gulvet med benene bøjet og bruger så dine mavemuskler til at krumme sammen om din navle, altså du løfter overkroppen op mod dine knæ.
Rygbøjninger er nærmest modsat. Her ligger du på maven på gulvet og løfter så igen din overkrop op fra gulvet, eventuelt bevæger du den også fra side til side.
Det er to øvelser der selvfølgelig findes utrolig mange variationer af, hvoraf nogle af dem er bedre til de små, indre muskler og nogle er bedre til de store. Læg allerede fra i dag coreøvelser ind i dit træningsprogram, så du er fuldstændigt klar til nye udfordringer.

Comment on the blogpost