Supplér din cykeltræning med styrketræning

Supplér din cykeltræning med styrketræning
21.10.2016
Posted by
Jimmie

Cykling er en sund og anbefalelsesværdig motionsform, som kan dyrkes af alle mennesker uafhængig af alder. Selvom du elsker at cykle, er det ikke ensbetydende med, at du ikke kan dyrke andre former for motion. Du kan f.eks. overveje at supplere din cykeltræning med styrketræning, så du kan arbejde med både kondition og styrke.

1. Shop fitness udstyr og træn derhjemme

Er du ikke fan af at træne i et træningscenter, hvor der er fyldt med mennesker og larm? Så er det heldigt, at du kan træne derhjemme, hvis du blot køber det mest basale fitness udstyr. Der er faktisk flere og flere danskere, der vælger at træne derhjemme. Det kan du også overveje at gøre, hvis du har indset, at der er mange fordele ved hjemmetræning.

Hjemmetræning sparer dig for en masse transporttid, fordi du ikke at behøves at forlade dit hjem, når du vil træne. Ydermere skal du ikke bekymre dig for, om der er mange mennesker i fitness, da du har dit hjemmefitness for dig selv. Det betyder også, at det er dig, der bestemmer, hvilket musik der skal afspilles – og hvor højt det skal være.

Er du tændt på idéen om hjemmetræning, kan du købe fitness udstyr, så du kan komme i gang med at træne. Du kan f.eks. starte med at købe følgende, så du kan kickstarte din træning:

- Kettlebells
- Håndvægte
- Foam roller / find på følgende link: https://www.billig-fitness.dk/collections/foam-roller
- Hulahopring
- Træningsmåtte

Der findes også utallige andre produkter inden for fitness udstyr, men du kan jo ikke købe det hele på én gang. Du skal selvfølgelig også tænke over, hvor meget udstyr du har plads til.

2. Lav en ugentlig træningsplan

Har du sat dig et eller flere mål, skal du selvfølgelig gøre alt, hvad der står i din magt for at opnå de mål. Vil du både styrketræne og cykeltræne i din hverdag, bør du lave en ugentlig træningsplan. Det er f.eks. ikke særligt hensigtsmæssigt at dyrke styrketræning og cykeltræning samme dag, da det vil blive hårdt for både muskler og led.

Du behøves ikke at være personlig træner for at kunne lave en træningsplan. Du kan finde masser inspiration på nettet, hvor du finder idéer til, hvordan din træning kan struktureres. Laver du en træningsplan, skal du sørge for at følge den til punkt og prikke, hvilket helt naturligt kræver selvdisciplin. Du skal også tænke over, om du fortsat skal prioritere cykeltræning højere end motionstræning, eller om det skal være ligeligt fordelt.