Vinterpause: Hold dig sund og stærk med crossfit

Vinterpause: Hold dig sund og stærk med crossfit
19.10.2016
Posted by
Michael Johansen

Der er rigtigt mange cykelryttere, som holder pause i vinterhalvåret, hvilket der naturligvis skal være plads til det. Skal du undgå at miste for meget styrke og udholdenhed, så bør du holde dig i gang med fysiske aktiviteter. Der findes mange træningsformer, som man kan give sig i kast med, hvor bl.a. crossfit er repræsenteret. Jeg holder pause fra cykling i 10-14 uger hvert år, hvor jeg skifter min cykeltræning ud med crossfit.

1. Crossfit giver styrke, udholdenhed og kondition

Der er mange fordele forbundet med crossfit, som du bør kende til, selvom du højst sandsynligt er mest bidt af cykling. Crossfit er bl.a. forbundet med styrke, udholdenhed og kondition, som er vigtigt inden for alle sportsgrene og motionsformer.

Du bliver ikke verdens bedste cykelrytter ved at dyrke crossfit, men det kan alligevel hjælpe dig med at komme i bedre form og blive stærkere. Jeg vil gerne gennemgå mine synspunkter på, hvilken effekt crossfit kan have på dig og din krop, hvis du er i tvivl om, hvorvidt det er noget for dig:

- Styrke: Der skal masser styrke til, hvis man skal gøre sig forhåbninger om at vinde et cykelløb. Det er selvfølgelig særligt vigtigt, at du har stærke lårmuskler, lægmuskler og baldemuskler, da det er disse muskelgrupper, der primært bliver sat under pres. Det er dog også en fordel at have en stærk ryg, arme og skuldre.

- Udholdenhed: Det er de færreste cykelryttere, der drømmer om at løbe tør før kræfter, når de er halvvejs gennem ruten. Ønsker du ikke at give op pga. manglende kræfter, så bør du arbejde målrettet med din udholdenhed. Det kan du f.eks. gøre med crossfit.

- Kondition: Man kommer ikke langt på en cykel, hvis man ikke har en god kondition. Vil du vinde medaljer, når du kommer tilbage fra en velfortjent vinterpause, så bør du ikke glemme alt om din kondition, som selvfølgelig skal holdes ved lige.

2. Indkøb af udstyr og sko til crossfit

Crossfit er selvfølgelig ikke en helt gratis hobby, da man skal købe udstyr og sko til formålet. Er du meldt ind i et fitnesscenter, så kan du nøjes med at købe et par crossfit sko, da fitnesscentret har sørget for alt det nødvendige udstyr. Du kan besøge denne hjemmeside, når du skal finde de rigtige sko til crossfit: http://crossfit-sko.dk/

Det er ingen hemmelighed, at cykling og crossfit adskiller sig markant fra hinanden på mange punkter. Det ændrer dog ikke på, at man kan få meget ud at dyrke crossfit, hvis man er cykelrytter – og omvendt selvfølgelig.