Ny cykel skal ses som en investering

Ny cykel skal ses som en investering
30.05.2016
Posted by
Morten

Så er det igen snart ved at være tid til Copenhagen-Berlin bike ride. Og jeg glæder mig, for jeg har nemlig købt mig en grotesk lækker cykel som jeg glæder mig til at får testet af.

Situationen

Situationen var den at jeg sidste år gennemførte løbet på en mindre god cykel. En ganske standard racercykel, hvor jeg havde den fornemmelse at en racer er en racer. Jeg måtte dog sande efter at have gennemført turen at dette ikke nødvendigvis er en korrekt antagelse. Undervejs prøvede jeg nemlig en god vens kulfiber cykel, og dette var jo noget helt andet. Stellet er en anelse stivere, men på en eller anden måde stadig super fleksibel.

Det korte og de lange var at jeg følte at jeg fløj afsted hvilket var en fantastisk oplevelse, især hvis man har en ide om at man gerne vil gøre lidt mere ud af cykling generelt, og gerne vil køre lidt længere ture. Hvad være var, var at tilbagevendingen til den gamle cykel var en forfærdelig oplevelse. Det var simpelthen som om jeg nu kørte på min farmors cykel, og det var ikke nogen rar oplevelse at køre hele resten af vejen af turen. Jeg besluttede mig derfor for at gøre noget ved det.

Mine overvejelser

Jeg blev som sagt enig om at gøre noget ved det hele, og købe en ny cykel, men en Carbon cykel er ikke gratis og derfor stod jeg i en situation hvor jeg skulle finde ud af om det virkelig var det værd, og hvordan jeg skulle få råd til det (havde ikke lige 50k liggende). Jeg valgte derfor at gøre brug af et forbrugslån. Der var en relativ høj rente, men man kan heldigvis finde nogle der er ok. Hvis du er interesseret kan du læse mere her: http://www.xcse.dk/

Jeg forsvarede købet med at det på sigt vil give mig mere livskvalitet, da jeg nu har lyst til at cykle meget mere, end jeg gjorde før, hvilket har givet mig utrolig meget livskvalitet og velvære. Det vil altså sige at det ikke bare var et forbrugslån i traditionel forstand, men mere en investering i min fremtid.

Jeg endte med at smide 46 tusinde for cyklen og jeg afbetaler den over 2 år. I løbet af de to år regner jeg med at køre flere store internationale løb, som jeg ikke ville have haft mulighed for at køre, havde det været på min cykel til små 7 tusinde kr.